De Reizende DNA-labs slaan een brug tussen het onderwijs en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ze zijn ontwikkeld door zes Nederlandse universiteiten en genomics centres, onder leiding van Wageningen Universiteit. Studenten-assistenten van deze universiteiten, te weten Delft, Leiden, Nijmegen, Amsterdam, Utrecht en Wageningen, brengen door middel van een practicum modern DNA-onderzoek vanuit verschillende invalshoeken onder de aandacht van leerlingen in 4, 5 en 6 havo/vwo.

De leerlingen gaan tijdens de practica zelf aan de slag met geavanceerde technieken die meestal niet op school voorhanden zijn. De zes verschillende onderwerpen laten stuk voor stuk zien dat kennis van de moleculen in een cel een grote rol speelt in de maatschappij. Wetenschappelijke vooruitgang roept maatschappelijke vragen op; deze komen uitgebreid aan de orde.

Het CSG coördineert en financiert de Reizende DNA-labs. In 2009 en 2010 is de didactische kwaliteit van de labs verbeterd en zijn ze verder in het onderwijs ingebed.

Lees ook meer over onze andere projecten met de volgende thema’s: